Αγουρέλαιο

Κτήμα Καραμανλής

Παραγωγή

Παράγεται από την ποικιλία Χονροελιά Χαλκιδικής σε διφασικό ελαιοτριβείο στους 27o C. 

Χαρακτηριστικά

Χαρακτηρίζεται από την χαμηλή οξύτητα, το λαμπερό πράσινο ή πρασινοκίτρινο χρώμα του. Οξύτητα: ≤0,35 %, Αρ. Υπεροξειδίων: ≤15 meq O2/Kg, K 270 : ≤0,15, Κ 232 : ≤1,80.

Αρώματα

Φρουτώδες άρωμά, με αίσθηση αρωμάτων  άγουρης μπανάνας, μήλου, αγκινάρας και φρεσκοκομμένων χόρτων 
Image

Premium

Πέραν των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, αυτό που το κάνουν ξεχωριστό και ιδιαίτερο ελαιόλαδο ανώτερης ποιότητας, είναι τα χημικά του χαρακτηριστικά, των οποίων τα όρια δημιουργούν μια ξεχωριστή κατηγορία αυτής των premium εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων.

Πολυφαινόλες

Το ιδιαίτερο χημικό χαρακτηριστικό του είναι η υψηλή περιεκτικότητά σε πολυφαινόλες ως απόρια της τέλειας πρώτης ύλης προς ελαιοποίηση  και των αυστηρών προδιαγραφών παραγωγής του και αποθήκευσης.

Πρόταση κατανάλωσης

Ωμό, σαλάτες και άγρια χόρτα, ζυμωτό ψωμί, λευκά τυριά, κρέατα σχάρας.
Image
Image

Βραβεύσεις

2021 - ATHENA OLIVE OIL COMPETITION - SILVER AWARD
Image
2020 - ATHENA OLIVE OIL COMPETITION - GOLD AWARD
Image
2018 - ATHENA OLIVE OIL COMPETITION - SILVER AWARD
Image